Pastel de Nutella / Nutella Cake

SeaAdv-0409-02party26

(ENGLISH BELOW)

En #TastyTuesday desde la cocina de Nuestra Cabaña les compartimos el delicioso pastel de Nutella, fue la receta que usamos para nuestra última celebración de aniversario con la sesión de Sea Adventure y lo curioso es que sólo lleva 2 ingredientes.

8 Porciones

Ingredientes

  • 4 huevos grandes
  • 240 gramos de nutella

Indicaciones

  1. Engrasa un refractario chico con aceite en spray y encima coloca papel encerado para que cubra la parte de abajo y los lados.
  2. Precalienta el horno a 177 grados celsius.
  3. En un bowl de vidrio bate los huevos con una batidor eléctrica a máxima potencia hasta que crezcan tres veces su tamaño. Este es el paso más importante así que asegurate de que los huevos los batas correctamente.
  4. Mide la nutella en un bowl de vidrio y mete al microondas por 25 segundos o hasta que quede suave, casi líquida.
  5. Agrega un tercio de la nutella a la mezcla de huevo y con una espátula haciendo un movimiento envolvente incorpora la nutella. Una vez que toda la mezcla esté homogénea repite este paso hasta que termines con toda la mezcla de nutella.
  6. Agrega la mezcla al refractario con el papel encerado y hornea de 20 a 25 minutos o hasta que al insertar un palillo este salga limpio.
  7. Deja que se enfríe por completo antes de sacar el pastel.

ENGLISH VERSION

8 portions

Ingredients

  • 4 eggs
  • 240 gr of Nutella

Directions

  1. Grease a small refractory with spray oil and place wax paper on top so it covers the bottom and sides.
  2. Pre heat the oven to 117º C
  3. Whip the eggs in a glass bowl with an electric whisk at max till they grow three times their size, this is the most important step, so make sure to whisk properly.
  4. Pour the Nutella in a glass bowl and heat on the microwave for 25 seconds or till it’s soft and almost liquid.
  5. Add a third of the Nutella to the eggs bowl mix with a spatula doing a folding motion. Once your mix is even, pour another third and repeat till all Nutella has been mixed.
  6. Add the mix to your refractory and bake from 20 to 25 minutes, or till you can insert a toothpick to your cake and it comes out clean.
  7. Let it cool down completely before taking out the cake

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s