Chilaquiles Verdes

chilaquiles

English version bellow

Hoy en #TastyTuesdays compartimos uno de los platillo favoritos de nuestras visitantes. Si no te es posible encontrar tomates verdes puedes sustituirlos por rojos, ¡Quedan igual de sabrosos!

INGREDIENTES

  • 1 k de tomate verde
  • 3 pzas de chile serrano
  • 1/4 de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • Tortillas
  • Aceite
  • Sal
  • Queso rallado
  • Crema

PROCEDIMIENTO:

  1. Cortar las tortillas en triángulo
  2. Freír las tortillas con suficiente aceite hasta que estén doradas
  3. Recurrir y retirar el exceso de aceite con papel absorbente
  4. Poner a cocer el tomate, el chile, el ajo y la cebolla con un litro y medio de agua hasta que cambien de color los tomates.
  5. Moler lo hervido.
  6. En una cacerola poner un poco de aceite y freír la salsa molida, dejar que hierva y sazonar con sal al gusto.
  7. Ya que la salsa esté lista añadir las tortillas.
  8. Servir con crema y queso.

Today in #TastyTuesdays we share one of our guests favorite plates. If you can’t find green tomatoes, you can substitute them for red ones. They end up just as delicious!!

INGREDIENTS

  • 1 k of green tomatoes
  • 3 pieces of serrano chilli
  • 1/4 of onion
  • 1 piece of garlic
  • Tortillas
  • Oil
  • Salt
  • Cheese
  • Cream

STEPS

  1. Cut the tortillas in triangles.
  2. Fry the tortillas with oil till they turn golden.
  3. Take the fried tortillas out after a while and absorb the excess oil with some napkins.
  4. Boil the tomato, chilli, garlic and onion with half a liter of water
  5. Poner a cocer el tomate, till the tomatoes change color.
  6. Smash the boiled mixture to get a pulp.
  7. Add some oil and fry the pilot sauce, leave it till it boils and add salt as you like.
  8. Once the sauce is complete, add the fried tortillas.
  9. Serve with cheese and cream.
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